Část třetí (str. 223 - 290)
2 posters
Fórum Čtenářského klubu My addictions :: Kniha měsíce :: Kniha měsíce :: Něco víc - Patrick Ness :: Část třetí
Strana 1 z 1
Část třetí (str. 223 - 290)
Zde je možno diskutovat události třetí části. Nic z první, druhé ani třetí části není v tomto vlákně považováno za spoiler. Pokud jste zatím nedočetli třetí část, vstup je na vlastní nebezpečí.
Třetí část
Mezi našimi hrdiny začíná lehká ponorka, první neshody, trošku hádky, ale kdo by se divil. Známe teď už umírací příběhy Regine i Tommyho a oba jsou srdcervoucí.
Proč se Sethovi přestaly zdát sny? A proč on mohl aktivovat to jejich světýlko a vidět ty sny ostatních? Neříkejte mi, že si předtím nikdo nepřejel po hlavě a nebo, že Regine nikdy nešáhla na Tommyho světýlko, když ho pořád uklidňovala - má s tím něco společného to, jak Seth byl v místnosti s rakvemi, když se nějak reaktualizovaly? Snažila se ho rakev sama zase zapojit?
Pořád si nemůžu zvyknout na to, že Tommy Sethovi vyká a upřímně moc nevím, proč to tam je. Nevadí mi to, ale v originiále to určitě tak není, tak by mě zajímalo, co k tomu překladatele vedlo. Jako říká mu pane, dává to smysl...nevadí mi to, jen mě to zaráží To jen tak na okraj
Třetí část mi přišla zatím nejméně napínavá, i když se odkrylo asi nejvíc informací. Owena jsem zdá se uhodla, mám teď zase trochu jinou alternativní teorii, ale to už možná magořím
Jdu to dočíst, baví mě to a jsem ráda, že jsem se do knihy konečně pustila
Proč se Sethovi přestaly zdát sny? A proč on mohl aktivovat to jejich světýlko a vidět ty sny ostatních? Neříkejte mi, že si předtím nikdo nepřejel po hlavě a nebo, že Regine nikdy nešáhla na Tommyho světýlko, když ho pořád uklidňovala - má s tím něco společného to, jak Seth byl v místnosti s rakvemi, když se nějak reaktualizovaly? Snažila se ho rakev sama zase zapojit?
Pořád si nemůžu zvyknout na to, že Tommy Sethovi vyká a upřímně moc nevím, proč to tam je. Nevadí mi to, ale v originiále to určitě tak není, tak by mě zajímalo, co k tomu překladatele vedlo. Jako říká mu pane, dává to smysl...nevadí mi to, jen mě to zaráží To jen tak na okraj
Třetí část mi přišla zatím nejméně napínavá, i když se odkrylo asi nejvíc informací. Owena jsem zdá se uhodla, mám teď zase trochu jinou alternativní teorii, ale to už možná magořím
Jdu to dočíst, baví mě to a jsem ráda, že jsem se do knihy konečně pustila
Re: Část třetí (str. 223 - 290)
Třetí část se mi líbila zatím nejvíc, hned po první samozřejmě Odkryla se spousta neznámých informací, dozvěděli jsme se, jak zemřel Tomasz - u této vzpomínky, kterou si prožil Seth, jsem tak nějak předpokládala, že to je vyobrazení Tomaszovy smrti, myslela jsem si však, že to bylo v koncetráku (Tommy je totiž Polák), že jeho smrt proběhla v dávnější minulosti a napadaly mě samé divné teorie Samozřejmě to bylo jinak.
Zde jsme se rovněž dozvěděli, že Owen zemřel - to jsem nečekala a při čtení jeho jména na náhrobku a že se dožil jenom čtyř let mě mrazilo v zádech - nejsilnější moment pro mě v knize.
Kniha se chýlí ke konci a já už to musím dočíst !
Zde jsme se rovněž dozvěděli, že Owen zemřel - to jsem nečekala a při čtení jeho jména na náhrobku a že se dožil jenom čtyř let mě mrazilo v zádech - nejsilnější moment pro mě v knize.
Kniha se chýlí ke konci a já už to musím dočíst !
MMacicekk- Poèet pøíspìvkù : 4
Re: Část třetí (str. 223 - 290)
Měla jsem to úplně stejně, autoři mají tendenci Poláky ztotožňovat se židy ze druhé světové a tak jsem si to taky původně myslela a říkala jsem si, že tam asi budou i nějaké čachry s časem, ale asi ne
Jelikož mi smrt Owena byla tak nějak jasná už začátkem druhé části, tak mě to nijak zvlášť nezasáhlo
Jelikož mi smrt Owena byla tak nějak jasná už začátkem druhé části, tak mě to nijak zvlášť nezasáhlo
Similar topics
» Třetí část (str. 217 - 326)
» Část třetí (To, co zůstane, str. 167 - 252)
» Act three (třetí jednání)
» Třetí level
» První část (str.11 - 101)
» Část třetí (To, co zůstane, str. 167 - 252)
» Act three (třetí jednání)
» Třetí level
» První část (str.11 - 101)
Fórum Čtenářského klubu My addictions :: Kniha měsíce :: Kniha měsíce :: Něco víc - Patrick Ness :: Část třetí
Strana 1 z 1
Povolení tohoto fóra: