Fórum Čtenářského klubu My addictions
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Třetí level

+2
Kralovna
Melinda (Admin)
6 posters

Goto down

Třetí level Empty Třetí level

Příspěvek pro Melinda (Admin) Sat Feb 21, 2015 10:52 am

Tak jak jste spokojeni s tím, jak to všechno dopadlo? Jak se vám celá kniha a koncept RPO líbil? Jak byste ji hodnotili? Koho jste si oblíbili a s kým byste se asi nekamarádili? Taky máte pocit, že potřebujete nutně vyzkoušet OASIS? Co všechny ty odkazy na popkulturu? Užili jste si je? Smile Znali jste je? Co říkáte na obálku knihy a na zpracování vnitřku? Jste rádi, že jsmě zrovna tuto knihu vybrali, jako naši první?
Melinda (Admin)
Melinda (Admin)
Admin

Poèet pøíspìvkù : 151

https://myaddictions.forumczech.com

Návrat nahoru Goto down

Třetí level Empty Re: Třetí level

Příspěvek pro Kralovna Fri Mar 06, 2015 9:50 pm

Protože jsem knihu četla již podruhé, mám to v hlavě "trochu více porovnané", než po prvním čtení, proto můžu v klidu říct, že 3 část je prostě nejlepší. Nejen celá ta gradace, ale i to, co Perzival udělá v centrále OASIS, jak se dozví o Aechovi (PANEBOŽE! Taky jste začali ječet, když jste se to dozvěděli?! Já moc. Knihu jsme musela odložit, trochu se popochodovat po pokoji a pak pokračovat ve čtení Very Happy) a celá ta konečná bitva. Vidět něco takového, muselo být super. Ale hlavně to, jak Wade vyřešil celý ten problém, jak se dostat do hradu, jak to vymyslel, co všechno podstoupil a jak moc riskoval? Nemám ráda přehnané akční hrdiny, ale tohle bylo boží. A to kolik mu je? 19??

Nemám ráda, když mě někdo vidí při brečení, ještě více si připadám divně, když se rozbrečím na veřejném prostranství v autobuse/zastávce/čekárně/škole, protože čtu něco moc super. Celá ta kniha není vyloženě smutná, ale to, jak se Mocný Og objevil v chatovací místnosti a všem jim pomohl (opět obří a mocné zakřičení MOCNÝ OG!!! při prvním čtení přes celý pokoj a zvýraznění si té části 3 lepičkami) a Art3emis ho objala? No ksakru, kdo nebrečel?! Já jo, už 2x. A nestydím se. Jen by mě nemuseli u toho vidět o 6 let mladší středoškolští jedinci.

Nebo to, co znamená O jako druhé jméno Wada? Omezený Very Happy Very Happy

Panebože ta kniha je prostě super. Vážně. Možná si koupím i druhou knihu, čistou a neporušenou, jen proto, že je tak levná a co kdyby se s tou mou něco stalo? Prostě ano, momentálně a myslím si i do budoucna, je to pro mne NEJLEPŠÍ SAMOSTATNĚ STOJÍCÍ KNIHA co jsem kdy četla. Je to vtipné, zajímavé, jiné, ty odkazy na popkulturu, baví mě googlovat si všechny ty roboty jak vypadají, pouštět si u toho hudbu, o které se kniha zmiňuje, podthávat, zvírazňovat... Je to dobré. Fakt.. Ten rozpis o masturbaci v druhé části musí pobavit každého Very Happy

A už to, že tam mluví o Magrathee, Pangalaktickém Megacloumáku (v knize jako lomcovák což je chyba, ale ne knihy ale překladu, takže přivřu očka) což je odkaz na Stopařova průvodce po galaxii.. prostě super. Díík Melindě a navždy budu vzpomínat, že mě "donutila" to konečně přečíst. V tuto chvíli už dvakrát Smile)

PS: A mě se prostě nelíbí, jakou má ta kniha obálku. Ano, trochu to vystihuje o čem to je, ale nevystihne to ten pocit z toho. Já bych tomu dala něco krásného a nadpozemského, něco, co si ani nedokážu představit. Klidně čisté černé desky jen s nápisem. Nic víc. Něco jako Stopařův průvodce (samotná ta kniha, ne ta kniha o tom), která má na deskách jen "Nepropadejte panice". To by bylo super. A správné Smile

Kralovna

Poèet pøíspìvkù : 2

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Melinda (Admin) Sat Mar 07, 2015 11:37 am

No řekněte, koho nešokovalo, co Parzival vymyslel za plán. Že se nechal dobrovolně najmout jako smluvní pracovník!!! Je to šílenec! Ale geniální šílenec. To co tam provedl bylo prostě epické!!!
Odhalení identity Aecha byl rozhodně největší šok knihy! Very Happy Prostě...mindblown!!! Very Happy Very Happy To jsem fakt nečekala Very Happy Very Happy
Epická závěrečná bitva s roboty byla naprostoskvělá! Jen jsem se zatajeným dechem čekala, jak to proboha všechno dopadne. No a pak když Sixeři uplatnili Kataklyst, tak jsem se málem zbláznila Very Happy Ale to jak Parzival získal živo navíc bylo boží a podělání zároveň Very Happy Very Happy Být Art3mis, Shotem a Aech, tak asi prasknu závistí Very Happy Very Happy Ale tak přála bych mu to Smile A takové to - no pressure, ale kouká se na tebe celé OASIS, jak tady hraješ proti Hallidayově nejvyššímu skóre Very Happy To bylo skvělé Very Happy
Já teda neplakala u této knihy vůbec (aspoň ne tentokrát Very Happy), ale obejmutí velkého mocného Oga byl takový dojímavý moment, to se musí nechat! Very Happy
Omezený mě taky pobavil Very Happy

RPO pro mě byla od prvního přečtení, stále je a nejspíš vždycky bude absolutně nejoblíbenější kniha, která není součástí žádné série!!!! Je to prostě špičkový příběh s úžasně sympatickými geekovskými nerdími postavami, které jsem si zamilovala!!! Celý koncept OASIS je prostě úžasně promyšlený a Hon je hrozně zajímavě podaný Smile A všechny ty odkazy, hudbu, kterou si pro umocnění zážitku můžeme pouštět, ta spousta her, kterou si postupně na nějakých emulátorech zkusím. Prostě tak komplexní svět, virtuální, ale přitom skutečný, se hledá v knihách těžko a takhle kniha má prostě vše, co správná kniha mít má a já ji miluju bezmezně a bezpodmínečně!
Článek o masturbaci v AA mě taky pobavil Very Happy (je v LVL 2 btw., ale to je jedno Smile )
Já jsem tak moc ráda, že máš z knihy stejné pocity jako já, Královno!! Protože bych byla fakt smutná, kdybych tě donutila, tys od toho měla megaočekávání a nakonec mi řekla, že je to hrozná blbost Very Happy To bych asi nerozchodila Very Happy
Mně se ta obálka hodně líbí Smile oproti originální obálce mnohem lépe vystihuje celou podstatu a úžasně dokresluje celý příběh Smile Líbí se mi i vnitřek, číslíčka kapitol a fonty Smile Podle mě to Jota vystihla skvěle!!!
Ale čistě černé desky by nebyly špatné Smile Možná s nějakým vyobrazením Ačka, které měl Anorak na plášti!

"Chození mezi lidi se hrozně přeceňuje" Anorakův almanach, 17. kapitola, řádek 32
Melinda (Admin)
Melinda (Admin)
Admin

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Tereeeza Tue Mar 10, 2015 10:18 am

WOOOOW, JOOO, tohle byla bomba, neskutečná jízda, poslední Level jsem jela ani nevím jak, prostě jsem si musela udělat čas!! Smile Na začátek, aby to pak nezapadlo, chci vyzdvihnout tenhle projekt, moc se těším, až se přidají další, vím, že s časem je to vždy složité a u mě byla náhoda, že jsem si vážně všechno před začátkem dočetla a prakticky (až na jednu knížku) nic jiného nezačala. Jsem ráda, že jsem RPO vymrštila před tu dlouhou frontu knih a dostala se k němu, takže vážně děkuju a doufám, že se projekt bude rozvíjet a že se tu v nějakém počtu budeme scházet Smile
Ale už ke knížce, jak jsem psala v minulém příspěvku, trochu jsem si představovala sebedestrukční plán, aby se dostali přes obranu Sixerů, ale Parzival to vymyslel fakt neskutečně, hrozně mě ta pasáž bavila, jak si z nich pořád děla srandu (scéna ve výtahu Very Happy ), měl je na háku, i když musel být samozřejmě hrozně vystresovaný, cokoliv se nemuselo povést. V počítačích se ale vyzná, takže se stačilo dostat do IOI jako smluvní pracovník (opravdu mě bavil pojem záprtek Very Happy ) a prostě to hacknout tak, jak to oni umí Smile
Fakt hnusáci, že si natočili zabití Daita a úplně jsem Parzivalovi fandila, když to předal médiím.
Schůzka ve sklepě, kde jim to všechno říká, to byla strašná parááda Smile Celý ten plán s ostatními avatary OASIS a vrcholem byl Mocný Og, to jsem nečekala, pořád jsem se bála, že je tam odposlouchává někdo ze špatné strany, ale Oga jsem si ve vteřině zamilovala, představuju si ho jako takového strašně milého dědu, nejradši bych ho taky objala a jela ho navštívít do Roklinky (!!!). Svoz všech 4 k němu domů ve mně vyvolal hrozná očekávání, byla jsem nervózní spolu s Parzivalem a scéna z obytného vozu Very Happy Větu "Na sedadle řidiče seděla podsaditá Afroameričanka..." jsem si četla asi stokrát a v hlavě mi běhalo jenom 'no cožee? to je paráda Very Happy ' To mě ani nenapadlo, že by se někdo mohl ukázat jinak, než jak se tvářil v OASIS, i když zpětně si říkám, že to tam na začátku opakovali tolikrát, že mi mohlo docvaknout, že případ klamání tělem se v knížce objeví Smile Každopádně moc se mi líbilo, jak se "Aech" začal svěřovat se svým příběhem a zase jsem se k němu prostě dostala blíž.
Včera jsem skončila těsně před Parzivalovým nalogováním a udělala jsem dobře, protože jsem věděla, že tohle musím pak dát na jeden zátah. Bitva byla epická, já jsem byla tak hrozně napnutá, emoce se u mě střídaly (já příběhy fakt hrozně prožívám) a já do toho světa naprosto pronikla a koukala se stejně jako Og. Ta scéna, kdy je nebe i planeta pokryta avatary, loďmi a vším možným je fakt skvělá a ve středu toho všeho roboti. Sorrenta ani nebudu komentovat, strašný. Každopádně jsem moc ráda za zmínku filmu Číslo pět žije, ten je kouzelný a Johnny 5 tu měl tak krásnou úlohu, úplně ho vidím Smile Obětování Shota jsem trochu čekala, ta pomsta tam byla patrná, co mě ale šokovalo, byla věta "A pak jsme všichni zemřeli". I když jsem si myslela, že se objeví někdo s Kataklystem (proč by ho jinak zmiňovali), najednou jsem na něj zapomněla, ale, Parzival byl vybaven, Pac-man se nehrál pro nic za nic Smile
Hlasová podpora od ostatních členů byla super, bavilo mě, jak oni se chvilku baví, chvilku jsou nervózní atd. A gesto s rozdělením výhry Smile) Mmj. 'Omezený' je fakt jedna z nejlepších hlášek Very Happy
Třetí brána byla kombinace předchozích dvou, hrálo se (moc se mi líbilo, že hráče mohli všichni ostatní pozorovat) a procházelo filmem, což by v reálu muselo být fakt vtipný, přesně, jak to popisují. V Hallidayově pracovně na to byl Parzival sám (a já doufám, že to tak stejně bylo i pro Sorrenta), ale naštěstí to všechno zvládnul a scéna s Anorakem je fakt vrchol celé té bitvy, celého Honu. Chvilku jsem si myslela, jestli Parzival přeci jen nedá vypnout, ale myslím, že mu spíš samotnému došlo, že zvládne žít i normálně s možností občasného úniku, to je vidět i na konci po scéně s Art3mis, která je fakt kouzelná, aniž bych to tušila, tak můj happy end se splnil a oni se setkali v reálném světě, vše si vyříkali a věděli, že chtějí být spolu.

Příběh o Hallidayovi byl taky hodně silný, někdo si řekne klasický trojúhelník, no bože, ale Jim byl prostě na jedné straně génius, což omezilo na straně druhé jeho sociální cítění, nedokázal se s lidmi tolik bavit, natož se ženami, takže mi ho bylo v souvislosti s Kirou hrozně líto. Celkově, že to zničilo i takové přátelství mezi ním a Ogem. Přenechání těch her a prosba o zachování soutěže v únosném měřítku byla možná taková omluva, snaha o poslední navázání kontaktu.

Co se týká brečení, jsem ráda, že nejsem sama a nás citlivých je víc Very Happy Já brečela (ne potoky slz, spíš takové to dojetí a ukápnutí nějaké té slzy) u Oga v chatovací místnosti, u vysvětlení, proč se s Hallidayem přestali stýkat, když Parzival řekl, že rozdělí peníze, když Anorak gratuloval Parzivalovi a mluvil s ním, no, a v závěru Very Happy
Knížka je opravdu nezvyklá, miluju hry, filmy, hudbu, takže celé navození jedné éry s touto tématikou je naprosto skvělé. Knížka je vtipná, napínavá, hrdinům fandíte, objevuje se zde láska, přátelství, pouze na 500 stránkách, které plynou neskutečnou rychlostí.
Upřímně, dokud se na blozích nezačalo o RPO mluvit, v Levných knihách jsem tuto knížku přecházela, jsem prostě obálkový typ a tahle mě taky nezaujala, momentálně už se na ní dívám jinak a nevadí mi, ale tam jde o to prvotní zaujetí Smile Ale jsem ráda, že jsem po ní sáhla a přesně jako Královna si říkám, že, jak jsem knížku nosila v tašce, nejsou ty rohy už tak perfektní, že bych si skočila ještě pro jednu? Very Happy Very Happy Tím bych mohla i jednu beze strachu půjčovat a dostat ten příběh dál Smile

"Nevěděl jsem, jak s lidmi navázat kontakt. Bál jsem se, celý život jsem se bál. Až do chvíle, kdy jsem si uvědomil, že to všechno končí. Tehdy mi došlo, že realita, i když může být děsivá a bolestná, je také jediným místem, kde najdeš skutečné štěstí. Protože realita je reálná."
Tereeeza
Tereeeza

Poèet pøíspìvkù : 89

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Melinda (Admin) Tue Mar 10, 2015 6:22 pm

Tereeeza:
Terezko, ty bys měla dostat metál za ty tvoje komentáře!
Díky moc! Cením si toho, že tě projekt zaujal Smile Uvítám i jakoukoli konstruktivní kritiku co se týče organizace, nebo čehokoli Smile Kdyby tě něco napadlo, tak do toho Smile Jinak se pokusím dostát tvým očekáváním do budoucna Smile
Parzivala jsi odhadla, byla jsem mile potěšena, že jsi takhle spekulovala už dřív a měla jsi pravdu! Smile
Přesně - taky jsem se strachovala, kdo je tam sakra odposlouchává. Podezírala jsem I-r0ka (toho náfuku od Aecha ze Sklepa) Very Happy
Haha Very Happy Nejlepší knižní odhalení ever Very Happy Taky to pro mě byl totální šok, i když mě to pochopitelně mohlo napadnout, když o tom celou dobu vtipkují u Art3mis...ale vůbec Very Happy byla jsem slepá Very Happy Ale koukala jsem na jedno video, a musím jim trochu dát za pravdu...jakože to bylo trochu přehnaný, že nejen že byl Aech holka, ale navíc je to černoška s nadváhou a ještě k tomu lesbička Very Happy Jako by tam museli nacpat všechny tyhle "nevýhody" Very Happy Ale stejně je to skvělé a boží!
Shoto byl jasný, že se obětuje, už ve chvíli, kdy s se řeklo - půjdeme tam tři najednou, jen tak se brána otevře... Very Happy
Epičtí roboti byli fakt úchvatní Smile Napětím jsem nedýchala a věta "a pak jsme všichni zemřeli" mi způsobila menší srdeční zástavu Very Happy Co menší, asi největší v mé čtenářské kariéře Very Happy Měla jsem to stejně jako ty, Kataklyst jsem vytěsnila z mysli a přišlo to hrozně nečekaně Very Happy
Taky jsem si říkala, jestli náhodou OASIS nevypne, aby se mu už Art3emis nemohla vyhýbat a neměla jinou možnost, než se s ním setkat tváří v tvář, alespoň kvůli rozdělení výhry Very Happy Ale na to byl na OASIS moc fixovaný celý svůj život, aby něco takového udělal...navíc, kde by našli lepší místo na randění, než v OASIS? Very Happy
U tvého odhadu ohledně happy-endu po předchozím levelu jsem se taky potutelně usmívala Very Happy
Já byla u prvního čtení určitě taky dojatá zhruba v těchto částech Smile
Právě ta odlišnost dělá knihu jedinečnou (ne že by to nebyly synonyma, ale nevím, jak to vyjádřit Very Happy ) nejen globálně, ale i pro mě samotnou. Atmosféra, skvělá volba kulturních odkazů a prostě....slovy nejde vyjádřit, jak moc pro mě kniha znamená.
Taky bych se nebránila ještě jednomu výtisku, ale v Praze už se asi sehnat nedá Sad
Díky moc, za skvělé názory, předlouhé komentáře a aktivní účast!!! Smile

Melinda (Admin)
Melinda (Admin)
Admin

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Tereeeza Tue Mar 10, 2015 6:57 pm

Já jsem hrozně nestručný člověk a vím o tom, některé věci prostě nedokážu zkrátit a pak to takhle dopadá Smile
Samotnou mě překvapilo, že mi vyšel ten závěr, to bylo opravdu spíš přání, každopádně mě ani ve snu nenapadlo, že se to stane díky Ogovi apod. Smile
Jo jo, máš pravdu, že toho bylo na jednu postavu navaleno opravdu hodně, zase ty jednotlivé osudy postav (a ani ne všech) tam byly jen naznačeny, že to jsou normální lidi a v tom ten kontrast se životem v OASIS Smile
Přesně, a pak jsme všichni zemřeli, je ten moment, kdy člověku spadne brada a já si do toho ještě nahlas řekla 'COO?' Very Happy To je jeden z nejlepších pasáží a šoků, které nám knížka připravila Smile
Mám hroznou chuť se do ní pustit znovu, úplně vás chápu, že to čtete poněkolikáté Very Happy Vždycky si z knížek některé pasáže vypisuji, takže se k ní vrátím ještě takhle, ale určitě jsem ji nečetla naposledy Smile
Budu se těšit na další příspěvky, ve všech levelech, snad nikoho svými romány nevyděsím, to bych nerada, kdyžtak se budu příště mírnit Very Happy Smile
Tereeeza
Tereeeza

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Melinda (Admin) Tue Mar 10, 2015 7:02 pm

Tereeeza:
U téhle knížky to mám vždycky. Zavřu poslední stránku a otevírám na první a chci číst znova Very Happy Pak si řeknu - nebuď blázen a čti něco z toho milionu knížek, co na tebe čeká v knihovničce a přečtu si jen pár oblíbených pasáží Very Happy
Pořád mám ještě takovou lehkou knižní kocovinu, že nevím co bych a nejradši bych dalších 500 stran o Parzivalovi a spol Very Happy Nebo aspoň dalšího Clinea!!!
Taky se neskutečně těším na vyjádření dalších lidí Smile Myslím si, že délkou komentářů tě už asi nikdo netrumfne, ale nemyslím si, že by to lidi děsilo! Smile Mě teda určitě ne Smile Very Happy A nemírni se! Už kvůli mně se i příště rozepiš, co hrdlo ráčí! Něco se prostě ošidit nedá Smile
Melinda (Admin)
Melinda (Admin)
Admin

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro *Ellen* Tue Mar 17, 2015 1:58 pm

Tak než si přečtu všechny vaše příspěvky, tak napíšu svůj vlastní Very Happy Abyste mě náhodou něčím neovlivnily Very Happy
Tohle bylo naprosto SKVĚLÉÉÉÉÉÉÉÉ ! Smile Bála jsem, opravdu hodně, že po tom všem úžasném, co Melinda o RPO řekla, budu zaujatá a kniha nebude shcopná naplnit moje očekávání. Taková blbost ! Very Happy
Zamilovala jsem si RPO od první stránky, pak přišlo malé zdržení, kdy jsem si začínala říkat, že nejsem technicky tak navýši, abych to chápala Very Happy a pak pokračovalo akcí, skvělýma myšlenkama a moji pomalou posedlostí OASIS a postavama Very Happy
Plno odkazů jsem nechápala, ale to vůbec nevadilo, protože autorovi se povedlo přenést mě úplně do nové reality, kde Ellen všechno chápala, sdílela posedlost s postavami a propadala depresím, že Sixeři vyhrajou a můj svět se rozpadne Very Happy
Level tři byl neskutečný ! Nabitý akcí, skvělými zvraty - Aech je holka !!!! - a samozřejmě úctyhodné finále, kde jsem jenom s pusou dokořán otáčela stránky Very Happy
Bylo mi jasné, že Halliday se od všeho distancoval hlavně kvůli Morrowově ženě... Nějak mě to napadlo, když už tam o ní byla první zmínka. Příběh těch dvou by stačil na samotnou knihu a já jsem fakt přesvědčená, že bych jí žrala úplně stejně Very Happy
A mimochodem, chci taky Wadeův cvičební program !!!!!! Vážně moc a moc, už budu do konce života hodná, když tohle někdo vymyslí a přiveze mi to domů Very Happy
Být to o mě, tak nejenom že bych se nikdy nedostala nikam dál, než sněním, že vyhraju takové jmění, ale taky bych na konci umřela jako všichni ostatní, protože i kdybych narazila na Pac-Mana nikdy bych nezískala minci Very Happy Mé hraní pac-mana vždy skočilo na levelu 2, protože těm duchům jsem prostě nebyla schopná uniknout ! Do teď je má noční můra, že bych se dostala do pac-mana a něco takového by mě honilo Very Happy
Všechny jsem si hrozně oblíbila - Aech, Art3mis, Ogga, Parzivala.. - prostě všechny.. Bylo mi líto Daita, a především Shota Sad
Určitě se s knížkou neloučím a jednou se k ní zase vrátím a užiju si plno věcí, kterých jsem si předtím nevšimla, nastuduju k tomu filmy a hry a nechám se unášet na vlnách OASIS !!
BTW : "Na sklonku týdne jsem byl pořád ještě panic, úplně sám v temném pokoji, co prcá lubrikovaného robota. A tak jsem se zbavil APHP a vrátil se zpátky k oplodňování vzduchu tradičním způsobem." tahle část mě úplně rozsekala, společně skoro se dvěma stránkama o masturbaci Very Happy Very Happy
*Ellen*
*Ellen*

Poèet pøíspìvkù : 13

http://betweenpaperandmind.blogspot.cz

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Tereeeza Tue Mar 17, 2015 2:05 pm

Ta velka ocekavani uplne chapu, taky z toho mam vzdycky strach, ale jsem zajedno, ze tohle byla opravdova jizda Smile
Teeda, to je super, ze te to s tim Hallidayem napadlo, i kdyz je to takovy pomerne znamy motiv v knizkach, priznam se, ze ja na to cumela, celou dobu jsem bastila hadku mezi nim a Ogem na zaklade toho, ze Og je proti tomu velkemu uniku od reality.Smile Taky bych si ten jejich pribeh od studentskych let nejradsi precetla Smile
Jo jo, ten uryvek (i jeho zbytek) je vazne vyborny, taky jsem se u toho valela smichy Very Happy
Tereeeza
Tereeeza

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Melinda (Admin) Tue Mar 17, 2015 7:46 pm

*Ellen*
Dobrý plán! Smile Je možné, že jakmile si člověk přečte všechno, co už tu je, bude mít pocit, že vše co mělo, bylo už řečeno a nakonec se vůbec nevyjádří a to by byla strašná škoda! Nechci přijít o jedinou větu související s RPO! Smile
Já jsem tak strašně ráda, že se ti to líbilo a dokonce tak moc! bounce bounce bounce bounce Bála jsem se, aby nakonec moje nadšená propagace nebyla kontraproduktivní a já všechny nenadchla tak moc, až by nakonec byli zklamaní Very Happy
Posedlost je hodně přesné označení toho, jak se ohledně téhle knihy cítím Very Happy Založila bych nový fandom Very Happy
Very Happy Taky jsem se do situace postav, ač byly vlastně dvojitě virtuální (virtuální postavy virtuální reality v knížce) dokázala neskutečně vžít a prožívala s nimi každou radost a každé zklamání, jako bych u toho byla sama přítomna!
Aech je holka je největší mindfuck v historii lidstva Very Happy A epický závěr s roboty nemá obdoby!
Taky si myslím, že mi nějaká ta žárlivost ohledně Oggovy ženy prolétla hlavou už před odhalením, ale ruku do ohně bych za to nedala Smile
Taky bych si nechal s tím vynálezem říct Very Happy Měla bych jako vedlejšák začít programovat Very Happy
Taky bych uvítala sequel jakéhokoli ražení, ať už o Hallidayově dětství, o Aechovi, či prostě jen vydaný Anorakův Almanach. Všechno bych si koupila a zhltla jako nic. A pak ještě 50x
Na Pac-mana bys měla minimálně 5 let...do chvíle, než Parzival objevil první bránu Very Happy To bys zdokonalila! Very Happy
Postavy byly neuvěřitelně sympatické a já bych se s nimi chtěla potkat Very Happy
Taky bych chtěla jednou nastudovat vše, co bylo k Honu potřeba! Smile Pak bych si to užila ještě víc! (jako by to snad ještě šlo!)
Tenhle úryvek je taky boží Very Happy taky jsem tyhle narážky hrozně baštila Very Happy

Tereeeza:
bounce bounce Líbilo se ti to, líbilo!! Smile Smile Jsem tak ráda!

Melinda (Admin)
Melinda (Admin)
Admin

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro cwrcekk Fri Mar 20, 2015 4:39 pm

Tak ja sa vyjadrim len stručne, pretože tu uz asi všetko bolo povedané :-)
Kniha je uzasna, som z nej neskutocne nadšená. Uz dávno som nedala nejakej knihe hodnotenie 5* ale táto by si ich zaslutila oveľa viac. Úžasne prostredie, skvele postavy, odkazy na veci z 80tych rokov a hlavne hry, hrozne veľa hier.
V poslednom leveli epicka bitka a neskutocne som si uzila ako Parzical nakopal prdel Sorentovi :-) Zasluzil si to :-)
Uplne úžasný koniec, premyslený, neodmyslitelny happy end v ktory som celý čas dufala, ale aj zároveň otvorený koniec, no proste bomba.
Tuto knihu si dam ešte niekedy znova.
A čo sa týka obalky tak je podľa mňa prenádherná a je to jedna z kníh, ktoré majú pevne miesto v mojej knihovnicke.
Taktiež chcem vyjadriť vďaku melinde za skvelu organizaciu tohto klubu a fora, som neskutocne nadšená ze sa môžem počas citania knihy baviť s ostatnými čitateľmi o svojich dojmoch, myslienkach a mam aj tu spatnu vazbu. Navyše výber knihy bol luxusný a verím, ze to bol vynikajuci tah začať s niecim takto skvelým. Som zvedava co sa bude čítať v apríli :-) Myslím, ze sa zase pridam :-)
cwrcekk
cwrcekk

Poèet pøíspìvkù : 24

http://www.zschedova.blogspot.cz

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Melinda (Admin) Fri Mar 20, 2015 11:06 pm

Jsem ráda, že ses ke knize, která tak moc odpovídá tvým zájmům díky aktivitě Čtenářského klubu dostala Smile A jsem dvojnásob ráda, že máš chuť si mou nejoblíbenější knížku přečíst znova Smile Díky, za všechny tvoje postřehy, byly perfektní Smile Ve všem s tebou souhlasím Smile
Jsem hrozně ráda, že se ti též líbí obálka Smile Hrozně moc k tomu příběhu pasuje Smile
Moc děkuji za tak milá slova Smile Vážně mě tyhle lichotky nakopávají a hřejí u srdce Smile Je to pro mě neskutečná čest, že se vám tenhle nápad tak zalíbil Smile Velký podíl na tom, že to funguje mají samozřejmě i další diskutující Smile Ta atmosféra nadšení by bez vás nevznikla Smile
Taky si myslím, že se výběr povedl, jsem neskutečně ráda, že jsem se nakonec rozhodla knížku do výběru nominovat a že dokonce vyhrála Smile
Taky jsem zvědavá, co vybereme na duben, snad se opět trefíme do vkusu co nejvíce lidem Smile Budu se těšit na další spolupráci Smile
Melinda (Admin)
Melinda (Admin)
Admin

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Eliška E. Jey Sat Mar 21, 2015 5:26 pm

Lidičky, tak jsem to dočetla a musím říct, že je to vážně parádní a dokonce to dokázalo překonat má očekávání! Nejhorší bylo, že mě při čtení o závěrečné bitvě neustále doma vyrušovali, stále po mně něco chtěli a nakonec jsme už měli odjíždět pryč a já se třásla hrůzou, že to před odjezdem nestihnu dočíst. Very Happy Fakt bych se asi zbláznila. Ale stihla jsem to a opravdu jsem upřímně nadšená.

Co se žádné knize po dlouhou dobu nepodařilo, bylo mě rozesmát natolik, abych knihu musela na chvíli odložit, abych si do ní nenaprskala Very Happy. Ale vážně, tohle bylo tak zatraceně vtipné! Z hrdinů padaly takové hlášky, které mě dostávaly do kolen - a to mi přitom většinou takové ty velké řeči lezou krkem, ale tady to prostě zapadlo k celkovému epickému příběhu.
Kniha mě sice nerozbrečela, ale to jen proto, že mi nepřišla nikterak dojemná. Ale smála jsem se o sto šest, byla jsem napnutá jak kšandy, při odhalení Aecha jsem otevřela pusu... - a tyto emoce mi pro skvělý zážitek bohatě stačily. (Popravdě jsem tak trochu doufala, že je Aech paní Gilmorová, která se před výbuchem zachránila, to by bylo prostě krutopřísný Very Happy Asi taky trochu ujetý, ale můžeme snít, ne? Very Happy)
Líbil se mi celý příběh, zvraty, vývoj postav, odkazy na popkulturu (rozplynula jsem se štěstím, když byl na jedné dvojstránce zmíněn Harry Potter i Doctor Who Very Happy :3), prostředí zdecimované reality i nadpozemské OASIS, humor, postavy. Celé to bylo originální, geniálně promyšlené a vystavěné, velice nápadité a neuvěřitelně čtivé - opravdu jsem netušila, že se pětisetstránková kniha dá číst úplně na pohodu a tak rychle. Já jsem ji sice četla poměrně dlouho, ale to proto, že jsem nechtěla, aby skončila, a také jsem měla spoustu práce do školy, ale jinak si myslím, že by nebyl problém ji sfouknout za dva dny. Smile Navíc je v knize spoustu prostoru k zamyšlení se nad sebou a nad světem - a zároveň vám tím autor nic nenutí a nepodsouvá.

Ačkoli jsem opravdu nadšená, zase říct nemůžu, že by to byla nejlepší kniha, co jsem kdy přečetla - ale můžu říct, že v žánru nejspíš ano (ať už se jedná o sci-fi nebo YA), a proto se k ní ráda ještě mnohokrát vrátím. Smile

A české zpracování? Pěkné, vydařené. K příběhu se hodí, líbí se mi, i když se mi možná více líbí původní žluto-červená verze - ale zase na druhou stranu jsem nadšená i z vnitřku české verze, kde je z druhých stran obálky vidět vesmír a žlutý panáček a klíč Smile. Líbí se mi, že Jota ponechala originální název s českým dodatkem a že kniha vyšla v paperbacku. Vím, že to mnohým lidem spíše vadí, ale mně se zkrátka líbí pocit, když se mi ta kniha prohýbá v rukou, když se ohýbá s tím, jak ji tisknu prsty, a prosím teď mě nezastřelte - když je na ní vidět, že byla čtená tím, že je krapet zničená. Nepatřím mezi čtenáře, co svoje knihy pečlivě opatrují, aby zůstaly jako nové, mám ráda, když je na nich čas a čtení vidět Smile.

Takže ještě jednou děkuji, že mě tato akce konečně dokopala si knihu přečíst. Diskutovat ji tady bylo výborné a já se už jen těším, až si společně s tímto klubem zase něco přečtu Smile.
Eliška E. Jey
Eliška E. Jey

Poèet pøíspìvkù : 7

http://knihomolcino.blogspot.cz

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Melinda (Admin) Sun Mar 22, 2015 10:11 am

Eliška E. Jey:
Jsem neskutečně ráda, že RPO dokázalo dostát, ba dokonce překonalo tvoje očekávání Smile S každým dalším fanouškem, kterého mám tak trochu na svědomí mám větší a větší radost! Smile
Dokážu si představit tvé zděšení v případě nedočteného konce Very Happy Epická bitva by prostě v půlce přerušit nešla! Very Happy

Přesně tak Very Happy V knížce se objevilo spoooustu hlášek, které stojí za zapoamatování. Patří k nim zejména slovní přestřelky Art3mis a Parzivala a úryvky z Almanachu Smile
Haha D: Aech jako paní Gilmorová Very Happy to mě nenapadlo Very Happy Ale bylo by to možná ještě o chlup víc šokující, než tohle Very Happy
Jo, taky jsem knihu vždy přečetla hodně rychle v poměru k tomu, v jak moc zaneprázdněném období jsem ji četla. Všechno je tam skvělé promyšlené, žádná hluchá místa, nic prvoplánově připsaného jen aby se to hodilo...
Chápu, že každý má už své vlastní srdcovky Smile Přesto, že třeba pro tebe není ta úplně Top, jsem ráda, že říkáš, že se k ní vrátíš Smile
Já u paperbacků taky mám ráda, když je na nich vidět, že jsou milované. Ono to upřímně ani jinak nejde. Hardbacky si střežím a jsem nesvá, když se mi zničí, ale vlastně mám ty vícekrát čtené paperbacky fakt ráda, a ta patina na nich je vlastně skvělá Smile

Díky moc, že ses tak akčně zapojila, mám taky radost, že jsme tě ke knize konečně dovedli a taky se těším na další spolupráci! Smile
Melinda (Admin)
Melinda (Admin)
Admin

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Tereeeza Sun Mar 22, 2015 1:07 pm

Aech jako paní Gilmorová, souhlasím, že to je opravdu šílené, ale skvěle šílené a moc by se mi to líbilo Smile Prostě jakékoliv odhalení Aeche v tom smyslu, že není, za koho se vydával, by mohlo být perfektní Smile Každopádně Afroameričanka je výborná a pamatuju si svůj šok Smile
Tereeeza
Tereeeza

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Eliška E. Jey Sun Mar 22, 2015 5:55 pm

Tereeeza napsal:Aech jako paní Gilmorová, souhlasím, že to je opravdu šílené, ale skvěle šílené a moc by se mi to líbilo Smile Prostě jakékoliv odhalení Aeche v tom smyslu, že není, za koho se vydával, by mohlo být perfektní Smile Každopádně Afroameričanka je výborná a pamatuju si svůj šok Smile

Pro mě to bylo taky velké překvapení a možná i lepší, než kdyby to ve skutečnosti opravdu byla paní Gilmorová, protože pak by mi bylo líto, že jsem na to přišla předem Smile. Ale zase na druhou stranu - kdyby to vážně byla ta stařičká paní, byla by to neskutečně badass stařenka Very Happy. Ale badass Afroameričanka je taky super! Very Happy
Eliška E. Jey
Eliška E. Jey

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro *Ellen* Sun Mar 29, 2015 4:42 pm

Eliška E. Jey napsal:
Vím, že to mnohým lidem spíše vadí, ale mně se zkrátka líbí pocit, když se mi ta kniha prohýbá v rukou, když se ohýbá s tím, jak ji tisknu prsty, a prosím teď mě nezastřelte - když je na ní vidět, že byla čtená tím, že je krapet zničená. Nepatřím mezi čtenáře, co svoje knihy pečlivě opatrují, aby zůstaly jako nové, mám ráda, když je na nich čas a čtení vidět Smile.

Ty seš úplně můj člověk ! Very Happy Miluju, když na svých knížkách vidím, že jsou už prostě čtené ! Miluju každičkou nedokonalost, protože si vždycky vzpomenu, jak jsem ji všude tahala a tak k tomu přišla Very Happy Všechny díly Harryho Pottera mám třeba úplně ve strašném stavu a vůbec mi to nevadí,protože je to tím, že jsem každý díl četla asi X-krát a tahala je na všechny tábory a dovolený Very Happy
*Ellen*
*Ellen*

Poèet pøíspìvkù : 13

http://betweenpaperandmind.blogspot.cz

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Eliška E. Jey Mon Mar 30, 2015 10:17 pm

*Ellen* napsal:
Eliška E. Jey napsal:
Vím, že to mnohým lidem spíše vadí, ale mně se zkrátka líbí pocit, když se mi ta kniha prohýbá v rukou, když se ohýbá s tím, jak ji tisknu prsty, a prosím teď mě nezastřelte - když je na ní vidět, že byla čtená tím, že je krapet zničená. Nepatřím mezi čtenáře, co svoje knihy pečlivě opatrují, aby zůstaly jako nové, mám ráda, když je na nich čas a čtení vidět Smile.

Ty seš úplně můj člověk ! Very Happy Miluju, když na svých knížkách vidím, že jsou už prostě čtené ! Miluju každičkou nedokonalost, protože si vždycky vzpomenu, jak jsem ji všude tahala a tak k tomu přišla Very Happy Všechny díly Harryho Pottera mám třeba úplně ve strašném stavu a vůbec mi to nevadí,protože je to tím, že jsem každý díl četla asi X-krát a tahala je na všechny tábory a dovolený Very Happy

Jé, tak to jsem ráda, že nejsem sama :3 Smile.
Eliška E. Jey
Eliška E. Jey

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Sponsored content

Sponsored content

Návrat nahoru Goto down

- Similar topics

Povolení tohoto fóra: