Fórum Čtenářského klubu My addictions
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

První level

+3
Tereeeza
Kralovna
Melinda (Admin)
7 posters

Strana 1 z 2 1, 2  Next

Goto down

První level Empty První level

Příspěvek pro Melinda (Admin) Sat Feb 21, 2015 10:46 am

V tomto vlákně můžete bez zábran diskutovat události Levelu 1. Vy, kdo jste ještě nedospěli na stranu 230 tedy vstupujete na vlastní nebezpečí, protože se zde už počítá s tím, že víte, co všechno už Wade alias Parzival prožil do konce Levelu 1 Smile
Jak se vám zatím líbí Hon a co říkáte na Anorakovu výzvu? Smile Kdyby OASIS skutečně existovalo, pustili byste se do hledání klíčů k nalezení vejce? Která z vedlejších postav vás nějakým způsobem zaujala? Jaké jsou vaše teorie o pokračování? Smile
Melinda (Admin)
Melinda (Admin)
Admin

Poèet pøíspìvkù : 151

https://myaddictions.forumczech.com

Návrat nahoru Goto down

První level Empty Re: První level

Příspěvek pro Melinda (Admin) Tue Mar 03, 2015 10:53 pm

Nevím jak vy, ale já mám první level za sebou a půjdu vám tedy příkladem a hned přihodím svou trošku do mlýna Smile Poznámek mám haldy, ale nevěřím, že bych vám vyfoukla úplně vše Smile
Musím říct, že i napotřetí knihu stále miluji. Možná dokonce ještě víc (jako by to snad šlo). Je to prostě tak šíleně čtivé, že jsem potom, co jsem knížku otevřela, dala 100 stránek na posezení a ani jsem nemrkla. Prostě...dokonalost.
Jak se RPO čte vám? Sedí vám ten styl? Smile
Je tady vlastně někdo, kdo vyrůstal v 80. letech a všechny ty odkazy jsou mu tedy ještě bližší? Smile
RPO je vlastně něco jako můj vlastní Alamanach...studuji ho pořád dokola a nalézám stále nové a nové věci, které by stály za prozkoumání. Hrozně ráda bych si stoupla k těm starým skříňovým arkádám a zahrála si je. Nemusela bych se utkat zrovna s lichem na život a na smrt, ale rozhodně bych si to vyzkoušela Smile
Jak se vám zamlouvá OASIS? Není to prostě perfektní svět? Kdybych si měla vybrat, do jakého knižního světa se vydám, rozhodně by to byl tenhle. Jasně, realita je tam trochu naprd, ale ta virtuální je skvělá. Tolik možností a spousta věcí k vidění...
Hrozně se mi líbí všechny možné narážky na skutečné věci...třeba to, že se školy nachází na planetě Ludus...schola ludus, jak víme znamená škola hrou (Komenský), Parzival - artušovský rytíř bojující o svatý grál....nádhera. Tyhle drobnosti mě na knihách baví skoro nejvíce...
Vždycky mě mátlo, že všichni mluví stejným jazykem...i když je to světově rozšířená hra...nevím, jestli to nějak zařizuje ta simulace, nebo prostě v roce 2045 už všichni mluví anglicky...nevšimla jsem si, že by to tam někde bylo vysvětleno Smile
Bavily mě i ty hodně životopisné části, vyprávějící o Hallidayovi...jindy by se mi to možná zdálo nudné, ale tady ani omylem.
Hrozně se mi líbí, že můžeme být součástí OASIS i jako čtenáři. Pro nás funguje totiž na nejstarším grafickém systému na světě - představivosti. A já si to všecko představuji velice barvitě Smile Také si googlíte některé věci? Smile Já se třeba koukla na gameplay Joustu a zdá se mi to jako naprosto boží hra!!!
V momentě, kdy IOI kontaktovalo Parzivala a on se měl rozhodnout, zda jim prozradí polohu první brány - jak byste reagovali vy? Zaprodali byste se Sixerům, kdybyte podobně jako Wade neměli co ztratit (nemá rodinu etc.)
A ještě jedna věc, co mě teď napadá...jak v hlavě čtete jméno Aech? Very Happy Opravdu "eič" tak jak se to má číst? Very Happy
Tak to je prozatím vše. Věřím, že mě ještě napadnou další věci a že i vy přispějete svými postřehy a nemůžu se dočkat, čeho jste si povšimli a jak se vám čte a jestli jste si knihu zamilovali už teď Very Happy
A co říkáte na Horní pětku? Smile
Melinda (Admin)
Melinda (Admin)
Admin

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Kralovna Thu Mar 05, 2015 7:27 pm

Protože ses tak hrozně moc rozepsala a místo reakcí si spíše napsala samé otázky, trochu se budu věnovat jim Very Happy
Přemýšlela jsme taky o té angličtině co v OASIS vládne a přijde mi to, jako hodně podobné i těm hrám co je teď. Pokud chceš hrát cokoliv, co je mezinárodní, musíš se prostě naučit anglicky. Tak to platí pro nás teď (DOTA, LOL, WOW,..), tak to platí určo i pro OASIS. Ale v druhém levelu (no tak trochu předbíhám no!!) je i napsané, že můžeš mít nějaký ten překladač, co překládá hned a okamžitě všechny jazyky, takže i teoreticky tak se to dá řešit Smile
A ohledně té zaprodanosti Sixráčům- hmmm já bych se možná zaprodala, já jsme prostě Zmijozel a měla bych strach,  ale to jak to Perzival "vyřešil", hnusně jim zanadával a pak se odhlásil bylo super. Je to jedna z mých nejoblíbenějších částí celé knihy Very Happy I když je tam namyšlený a hrozně divně si hraje na něco, co není, stejně je to dobré Very Happy

A já si tužkou podtrhávám všechny odkazy, co mi přijdou zajímavé. Na straně 86 jak jsou vypsaní spisovatelé jsme si speciálně dohledala i to, které knihy kdo napsal. U pár jsme samozřejmě věděla - Stopař, Ender, Pán prstenů, Zeměplocha- ale ostatní jsme si stejně pracně dohledala a nadepsala si jejich díla do knihy nad to. Čím vícekrát to budu číst, tím více poznámek v té knize bude Very Happy

A Aeche čtu jak kdy Very Happy Většinou jeho jméno přeskakuji, protože když se ho snažím přečíst, většinou se nad tím zaseknu a snažím se to správně skloňovat a občas se mi to nedaří Very Happy

A OASIS JE PERFEKTNÍ SVĚT! Myslím si, že do podobného systému stejně tak jako tak spějeme, což v jednu stranu je super- všechny ty světy, dobrodružství, zajímavost - ale na druhou stranu je to hrozné, když místo normálního života budeme žít ten, co je "jen v naší hlavě" a neděje se doopravdy... Ale ksakru, tak moc se těším, až si přehraji všechny své oblíbené filmy v simulaci!! :3 Very Happy

A nakonec >>>> Ta myšlenka, že Perzivalovi rodiče si vyžrali to nejhorší > narodili se do světa hojnosti, kde všeho bylo dostatek a velké množství a potom to všechno šlo totálně do kelu a došla energetická krize, hladomory,.... - všimli jste si toho, že to se mluví o naší generaci? Nejsem pesimista, ale uvědomme si, že je možné, že nás něco takového čeká...

Kralovna

Poèet pøíspìvkù : 2

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Tereeeza Fri Mar 06, 2015 9:23 pm

Já se konečně taky přidáváám, chvilku jsem se bála, že se nepřihlásím, trochu zlobilo forum, ale už je to v pořádku Smile Asi před hodinou jsem skončila prvním levelem a kdyby bylo více času, mám hotovo už dávno, odtrhávat se bylo opravdu těžké Smile Jak jsem psala už k článku, nejdříve jsem četla poměrně pomalu, nechtěla jsem, aby mi unikly detaily, které se týkají fungování pro mě nového světa, chtěla jsem pochopit jednotlivé zákonitosti, takže prvních asi tak 70 stránek jsem se opravdu hodně soustředila a pak se to rozjelo, četla jsem o každé volné chvíli, ale zároveň jen tehdy, kdy mě nikdo nerušil, abych si to mohla pořádně užít a to se také stalo Smile Příběh mě ihned chytnul, jsem moc ráda, že jsem se k RPO konečně dostala, nebýt této příležitosti, asi by ještě chvilku na přečtení čekal, a to by byla škoda, ale dost vykecávání, půjdu k věci Smile
Nejsem narozena v osmdesátých letech, jsem přelom a ty první roky si stejně nepamatuju, ale spoustu věcí, na které se naráží, si vybavuju a úplně mě to vrátilo zpátky a ty zmínky o hrách, filmech, hudbě, to mě hrozně dostává a dává to tomu neskutečnou atmosféru, čímž pro mě knížka získává další plusové body. Samozřejmě neznám úplně všechno, takže také googlím, protože si všechny i ty jednotlivé hry chci nějak více zapamatovat Smile V dětství a pubertě jsem také ráda nejrůznější věci pařila, děda nám (svým vnoučatům) tenkrát z Německa přivezl takový přístroj na videohry, nevím už, jak se tomu říká, ale dávaly se do toho takové ty kazety právě s hrami a s bratrancem jsme na nich měli právě i Contra, což je jedna z her, kterou Parzival s Aechem ve Sklepě taky několikrát údajně hráli Smile Dále jsem filmový maniak a také komiksový fanda, takže veškerá zmínka o Marvelovkách mě hrozně těší, stejně tak rozebírání jiných filmů, Jestřábí ženu jsem sledovala jako malá a Válečné hry jsou také super, nezazářila bych v První bráně jako Parzival, ale připomenout si to bylo moc fajn. A Hvězdné války, scénu s Leiou, která předává medaile, jsem měla hned před očima, stejně jako hudbu Smile
Do OASIS bych se taky moc ráda vypravila, tenhle typ her by mě moc bavil, i když na druhou stranu, jak podotýká Ogden Morrow, je to něco, co člověka odtrhne od běžného života a pak ta planeta dopadá, jak dopadá, dystopický svět, který RPO zobrazuje je opravdu odstrašující, jak píše Královna, generačně to sedí na nás a to je snad ještě horší, někdy je to síla číst dystopie časově ne zase tolik vzdálené naší přítomnosti.
Každopádně na OASIS bych vyzdvihla i styl výuky, pravidla jsou pro studenty sice svazující (především v hodinách), ale to by se to učilo, ještě s těmi možnostmi podívat se na všechno pěkně z blízka.
Co se týká hry o klíč, líbila se mi ta určitá spravedlnost a stejné možnosti pro všechny, v boji by licha porazil jen někdo opravdu bohatý vybavený řadou předmětů, takže chudí lidé, ale jinak třeba hodně inteligentní, kteří jsou schopni nastudovat si vše potřebné k nalezení 'pokladu', by neměli šanci, hrou se opravdu ověřily spíše znalosti z dané problematiky a zkušenosti hráčů. K tomu se mi moc líbí jeden úryvek z knihy (str. 171): "Jim si vždycky přál, aby všichni sdíleli jeho posedlosti, aby milovali stejné věci, jaké miloval on. Myslím, že tahle soutěž je jeho způsob, jak přimět celý svět právě k tomu."
IOI mě neskutečně štve, celá ta jejich organizace, způsob 'hry'. Nelíbí se mi už jejich prvotní záměr s případnou přeměnou hry, ztráta anonymity, poplatky, reklamy. Jejich způsoby nejsou fér, bohužel to však nemůže nikdo napadnout, ale jejich vyjednávání, to, jak se chovali u Hrobky hrůz, no vážně strašné. Chápu, proč Parzival reagoval na jejich e-mail, chtěl předejít případné slabosti jiných gunterů, věděl, že on na jejich podmínky neskočí, bohužel ho poměrně překvapili a na své rozhodnutí doplatil... To jsem nečekala, takhle drsný prvek v příběhu, ale zase ho to posunulo někam dál. Každopádně paní Gilmorové mi bylo moc líto, i když jsme o ní skoro nic nevěděli, asi to bude i tím jménem (viz rozplývání se nad seriálem Gilmorova děvčata Very Happy ), ale byla to zároveň i určitým způsobem spřízněná duše Wadea v reálném životě.
Co se týká čtení Aecha Very Happy Tak pro mě je to něco jako Mcgonagallová z Harryho Pottera, s kterým jsem vyrůstala. V tom věku pro mě bylo to jméno hrozně složité, takže jsem ho vlastně nijak nečetla, jen jsem věděla, že se jedná o Mcgonagallku Very Happy Aech asi není nijak složité jméno, ale dělám to podobně, nijak to vlastně nečtu, ale vím, že se jedná o tuto postavu Very Happy
Vím, že je knížka už staršího data (jasně, ne tolik, ale v dnešní době všechno tak letí) a říkala jsem si, že je škoda, že ve smršti řady spisovatelů, není zmíněn George R. R. Martin a jeho Píseň ledu a ohně, bylo by celkem vtipné, kdyby v roce 2045 byla hláška stylu, že to ještě nedopsal nebo dopsat nestihl (trochu morbidní, já vím a doufám, že to všechno v pořádku dopíše, spíš to myslím jako takové rýpnutí) Smile
Každopádně já jsem hrozně napnutá, zvlášť po tom konci, co to jako bylo v té chatovací místnosti, pochybuji, že chyba systému Smile Tím se ještě v závěru (omlouvám se za ten román) dostávám k Horní pětce, ty dva sourozence jsme ještě neměli moc možnost poznat, ale Aech, Parzival a Art3mis jsou mými oblíbenci a hrozně jim fandím, doufám, že se nikomu z nich nic nestane.
Jenom poznámka ještě, nedávno jsem četla dystopii od českého autora Ondřeje Štindla - Mondschein, která se v některých rysech s RPO poměrně shoduje, takže pokud byste chtěli zkusit něco podobného, rozhodně doporučuji Smile
Tereeeza
Tereeeza

Poèet pøíspìvkù : 89

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Melinda (Admin) Sat Mar 07, 2015 10:44 am

Kralovna:
Výborně!!! Smile Proto jsem ty otázky nastolila Smile Abych se dočkala odpovědí!!! Smile
Je pravda, že pak tam zmínka o překladači je Smile Ale říkám si, že to nějak nezmínili trochu dřív, protože mi to přijde celkem zásadní Smile
Hodně dobře to vyřešil, to se musí nechat! Určitě to je jedna z nejsilnějších částí celé knihy, protože už tušíš, že jde do tuhého a OASIS už dávno není jen tak nějaká hra!
Já si k odkazům lepím papírky Smile Kde mám papírek bez poznámky, tak je jasné, že tam je nějaký odkaz, který chci později prozkoumat Smile Rozhodně si hodlám doplnit znalosti u Kurta Vonneguta a dalších. Co kdyby jednou nastal Hon i u nás? Very Happy Smile
Já právě hrozně dlouho četla foneticky Aech Very Happy Protože mi to prostě přijde dobré Very Happy To je vůbec docela super téma k diskuzi. Jak v hlavě komolíte jména knižních postav Very Happy Ale tentokrát jsem vždy po přečtení Aecha jako Aech sama sebe opravila - je to "Eidž!" Very Happy
Já bych na jednu stranu taky hrozně chtěla zažít OASIS, i když by to nevyhnutelně znamenalo moji naprostou posedlost Very Happy Ale do háje, já bych se mohla stát Rimmerem a dalšíma postavama, jejichž repliky umím nazpaměť! Very Happy
Jako ty roky tam trochu haprují, ale myslím si, že na tom něco bude...možná tak lidi, kteří se rodí teď by mohli být těmi chudáky, co zažijou největší úpadek ve velkém měřítku....Zajímavá úvaha...
Díky za všechny odpovědi!!! Smile Takhle jsem si to představovala Smile Smile
Melinda (Admin)
Melinda (Admin)
Admin

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Melinda (Admin) Sat Mar 07, 2015 10:59 am

Tereeeza:
Ani nevíš, jak moc velkou mi děláš radost už tím úvodem!! Smile Jsem vážně moc ráda, že tě projekt nakopnul k přečtení, co víc, že ses začetla s nadšením a vážně se ti to líbilo! Smile
Já se právě narodila na začátku devadesátek a žádné herní konzole jsem nikdy neměla Sad Nicméně naštěstí existují různé emulátory a flashové verze her a já jsem s některými samozřejmě měla taky tu čest a prostě všechny ty vzpomínky jsou neskutečně nostalgické a milé! Smile
Já právě o Jestřábí ženě i Válečných hrách slyšela poprvé Very Happy Chvíli jsem ani nevěřila, že to fakt existuje Very Happy A vida! Vážně existuje! Smile Ale já nejsem takový filmový guru Very Happy
To se mi na tom právě líbilo! Smile Že už se doba, kdy se to odehrává dost blíží Smile Dokonce je tam zmíněn i rok 2012, který v době, kdy jsem knihu četla poprvé právě probíhal, což je u dystopie věc nevídaná Smile
Přesně! Ta výuka musela být naprosto skvělá! Co si člověk zapamatuje ze suchopárného výkladu dějin? Ale podívat se za Kleopatrou, nebo Napoleonem...to by bylo něco! Nebo se projet aortami v lidském srdci! Very Happy
Taky se mi líbilo, že získání klíčů, ani prolomení bran nebylo o síle, ale vážně o vědomostech a o tom, že je mohl získat jen ten, kdo se stal opravdovým fanouškem osmdesátek, přesně jak si Halliday přál (nepočítaje Sixery).
Jako přístup IOI je naprosto jasný. Stoprocentně jasné je, že by to samozřejmě někoho napadlo, udělat si z něčeho tak úspěšného zlatý důl a jakkoli to není fér, tak to prostě na světě chodí no...
Paní Gilmorové mi taky bylo líto!!
Vím jak to myslíš Very Happy Jen přejedeš očima to jméno, ale ve skutečnosti ho nijak "nevyslovíš" Very Happy S některými jmény to dělám taky Very Happy
Jo, to by bylo nejvíc Very Happy Very Happy Very Happy Ježiš, to je skvělej nápad Very Happy V Almanachu zmínka o tom, že všichni chodí plivat na jeho hrob s tím, že to nedopsal a že se režiséři seriálu museli odstěhovat do izolace, protože právě oni vědí, jak má sága skončit, ale rozhodli se to nikomu neříct Very Happy
To jsem si taky říkala! Tý jo, co to je, proč ty komixy jako zničehonic spadly? Very Happy
Taky mám ráda Aecha i Art3mis!!!A samozřejmě Parzivala Smile Daito a Shoto jsou supertajemní!
Díky za tip!!! Hrozně hledám něco podobného, takže se tomu určitě kouknu na zoubek! Smile

Melinda (Admin)
Melinda (Admin)
Admin

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Tereeeza Sat Mar 07, 2015 3:08 pm

Snad se ti Mondschein bude líbit, nevím, jaká je přesná cílovka RPO, ale řadila bych to k těm dystopiím YA a výš a Mondschein by byl nejspíš už jen výš, ale moc se mi to líbilo a překvapilo mě, že něco takového vzniklo u nás Smile
Tereeeza
Tereeeza

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Melinda (Admin) Sat Mar 07, 2015 10:29 pm

Tereeeza napsal:Snad se ti Mondschein bude líbit, nevím, jaká je přesná cílovka RPO, ale řadila bych to k těm dystopiím YA a výš a Mondschein by byl nejspíš už jen výš, ale moc se mi to líbilo a překvapilo mě, že něco takového vzniklo u nás Smile
Přečetla jsem si anotaci a vypadá to dost dobře Smile Nevím, jestli se k tomu v dohledné době dostanu, ale rozhodně to vypadá zajímavě a ještě k tomu je to od našeho spisovatele, takže to musí člověk ocenit dvakrát tolik, pokud je to povedené Smile V takových případech je mi úplně líto, že české knížky moc nemají potenciál dostat se za hranice naší republiky...
Melinda (Admin)
Melinda (Admin)
Admin

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Radynka Sun Mar 08, 2015 3:57 pm

Tak jsem konečně dočetla první level a jsem z celého projektu čtenářského klubu nadšená, jelikož se přesně tady rozebírá to, co mě taky zarazilo (třeba to s těma komiksama).
Paní Gilmorové mi bylo taky moc líto (asi proto, že jsem si ji představovala jako přestárlou Lorelai Very Happy). Ale uklidňuji se tím, že zrovna nebyla v tom karavanu, protože to prostě jinak nejde Very Happy
A kniha mě taky donutila si vyhledat nějaké věci (jako první Jestřábí ženu - pochybovala jsem, že existuje a ono ejhle). A určitě se nechám inspirovat k tomu, na co koukat, co číst a pod. Joust jsem si zkoušela zahrát, ale žádná sláva. Asi bych v tý Hrobce strávila zbytek života Very Happy
Aechovo jméno si sice čtu jako "eič", ale tady bych flákla nejraději překladatelku Almanachem po hlavě, jelikož si to asi neuvědomila, ale podle mne tam má blbě skloňování, a tak mi vlastně vnucuje svoji představu toho, jak si to četla ona. Protože v 2. pádě má Aecha (místo Aeche) nebo v 5. Aechu (místo Aechi). Pak mám tendenci to číst jako Ejk nebo bůhví jak. Nebo to někdo vnímáte jinak?
IOI nesnáším z hloubi svého srdce!!! Nikdy bych se k nim nepřidala a tajně doufám, že to s nimi špatně skončí (hlavně se Sorrentem).
Teď si dám chvilku od čtení pauzu, protože musím dát přednost jiným knihám, ale strašně se těším až budu moct pokračovat. :-D Chytlo mě to od prvního okamžiku. A když jsem v práci četla, jak Wade hledal první klíč, tak jsem do toho byla tak zažraná, že jsem se pokaždý hrozně lekla, když k nám přišel zákazník Very Happy

Radynka

Poèet pøíspìvkù : 17

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Tereeeza Sun Mar 08, 2015 4:13 pm

Parada, zaroven dalsi fanynka Gilmorovych devcat Very Happy
Ty jo, pripadam si zvlastne, ze jsem Jestrabi zenu videla a ty s Melindou jste si myslely, ze je to vymysl Very Happy Ono to teda neni zadne veledilo (v tom souhlasim s Aechem), takze se na jedu stranu nedivim, ale na druhou mam pocit, ze to jednu dobu davali porad Very Happy
Ono sklonovani cizich jmen je pro cestinu trochu slozitejsi, opravdu se to odviji od výslovnosti (ve vetsine pripadu, klasicky je rada vyjimek) a tady to vypada, ze prekladatelka sklonovala podle pisemne podoby a to opravdu mate, to je moc dobry postreh Smile
Tereeeza
Tereeeza

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Tereeeza Sun Mar 08, 2015 4:13 pm

Parada, zaroven dalsi fanynka Gilmorovych devcat Very Happy
Ty jo, pripadam si zvlastne, ze jsem Jestrabi zenu videla a ty s Melindou jste si myslely, ze je to vymysl Very Happy Ono to teda neni zadne veledilo (v tom souhlasim s Aechem), takze se na jedu stranu nedivim, ale na druhou mam pocit, ze to jednu dobu davali porad Very Happy
Ono sklonovani cizich jmen je pro cestinu trochu slozitejsi, opravdu se to odviji od výslovnosti (ve vetsine pripadu, klasicky je rada vyjimek) a tady to vypada, ze prekladatelka sklonovala podle pisemne podoby a to opravdu mate, to je moc dobry postreh Smile
Tereeeza
Tereeeza

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Melinda (Admin) Sun Mar 08, 2015 4:29 pm

Radynka:
Skvěle!!!! Jsem ráda, že zatím projekt plní tvoje očekávání Smile
Taky to beru tak, že jistě zrovna někam vyrazila, třeba do nějaké veřejné budky s konzolí OASIS, aby mohla na bohoslužbu Very Happy
Já jsem ve svém životě dost málo her dotáhla až do konce a rozhodně nikdy nehrozilo, že bych měla maximum bodů, nebo porazila někoho fakt dobrého, takže bych tam taky nejspíš zkejsla navždy a o dalším postupu v soutěži bych si mohla nechat zdát Very Happy
Skloňuje to dost zvláštně, právě proto jsem si říkala, jak si to sakra vlastně představovala a jak to asi čtou ostatní čtenáři Very Happy
Jak můžeš v tak napínavém bodě přestat? Very Happy
Jsem hrozně moc ráda, že se ti to líbí! Vážně! Ani nevíš, jakou mi děláš radost! Smile
Měla jsi zákazníka poslat do háje, že máš napínavou část knížky Very Happy Very Happy

Tereeeza:
Gilmorky musí mít ráda snad každá holka! Very Happy (no možná ne, ale ty kdo je nemají rádi fakt nechápu!)
Já jsem nikdy nebyla moc televizní typ, na vysedávání u bedny mě moc neužilo (jen si pamatuju, že jsem vstávala kvůli Pokémonům a koukala na ty odpolední seriály, ale filmy mě moc nebraly Very Happy )
Právě, s tím skloňováním je to záhada Very Happy Jsem ráda, že vás to taky zarazilo!
Melinda (Admin)
Melinda (Admin)
Admin

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Radynka Sun Mar 08, 2015 5:54 pm

Tereeeza: Jasný, já jsem je dřív hrozně žrala a chtěla jsem mít s mamkou taky takovej vztah, kde bychom házely jednu hlášku za druhou. Ale už jsem je dlouho neviděla.
Možná jsem ji viděla, a pak to vytěsnila. Ale spíš jsem si vzpomněla na princeznu Fantaghiro (i když to asi bude něco jiného) Very Happy
Já vím, ale já v tom pak mám guláš - pak to čtu Ejka, Aechu a tak. Občas závidím Angličanům, že tam to řešit nemusejí. Smile

Melinda: Mně hry moc nejdou, neumím sehrát pravou a levou ruku, takže třeba ve 3D hrách vždycky skončím pohledem na nebe Very Happy Ale tyhle starý hry jsem měla ráda (a třeba ve Space Ivaders jsem byla docela dobrá - s joystickem). Smile
Já myslím, že ten první level je ukončen vcelku dobře. Sice jsem zvědavá, jak to dopadne, ale nemám nutkavou potřebu to zjistit ihned. A mám knihy, které musím nutně vrátit do knihovny.
To by se zákazník asi divil. Very Happy Ale občas se mi stane, že nějakou knihu nahlas komentuju a až pak si všimnu, že u mě nikdo stojí Very Happy

Radynka

Poèet pøíspìvkù : 17

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Melinda (Admin) Sun Mar 08, 2015 6:37 pm

Melinda:
Já ve hrách nejsem nejhorší, docela hraju třeba Counter strike, nebo Age of empires a pak takové ty skákačky a podobné věci, kde se něco sbírá a v tom občas celkem válím Very Happy Ale zase jako nic světoborného Very Happy
Je ukončen celkem dobře, pravda. To napětí víceméně nastává po přečtení první kapitoly druhého levelu Very Happy ale nechci tě napínat Very Happy
Very Happy Very Happy Taky bych si to u nás k zákazníkům nedovolila, to jen můj škodolibý hlásek takhle radí Very Happy
Jojo, to taky dělám Very Happy ne že bych často neměla pocit, že si o mě okolí myslí, že jsem psychicky narušená. Už jen z těch ksichtů, co u čtení házím do knížky Very Happy
Melinda (Admin)
Melinda (Admin)
Admin

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Tereeeza Sun Mar 08, 2015 6:51 pm

Já jsem asi 30 stránek před koncem druhého levelu (nebojte, žádný spoiler se ve zprávě nevyskytuje), takže mi o ksichtech při četbě ani nemluv Very Happy Četla jsem ve vlaku při cestě do Brna, seděla jsem v takové té části bez kupéček, takže všem na očích a to asi taky mohl být zážitek, protože já knížky hodně prožívám Very Happy Bohužel mě čeká ještě nějaká práce do školy, ale bude těžké odolat Smile
Tereeeza
Tereeeza

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro *Ellen* Tue Mar 10, 2015 8:12 pm

Melinda (Admin) napsal:Nevím jak vy, ale já mám první level za sebou a půjdu vám tedy příkladem a hned přihodím svou trošku do mlýna Smile Poznámek mám haldy, ale nevěřím, že bych vám vyfoukla úplně vše Smile
Musím říct, že i napotřetí knihu stále miluji. Možná dokonce ještě víc (jako by to snad šlo). Je to prostě tak šíleně čtivé, že jsem potom, co jsem knížku otevřela, dala 100 stránek na posezení a ani jsem nemrkla. Prostě...dokonalost.
Jak se RPO čte vám? Sedí vám ten styl? Smile
Je tady vlastně někdo, kdo vyrůstal v 80. letech a všechny ty odkazy jsou mu tedy ještě bližší? Smile
RPO je vlastně něco jako můj vlastní Alamanach...studuji ho pořád dokola a nalézám stále nové a nové věci, které by stály za prozkoumání. Hrozně ráda bych si stoupla k těm starým skříňovým arkádám a zahrála si je. Nemusela bych se utkat zrovna s lichem na život a na smrt, ale rozhodně bych si to vyzkoušela Smile
Jak se vám zamlouvá OASIS? Není to prostě perfektní svět? Kdybych si měla vybrat, do jakého knižního světa se vydám, rozhodně by to byl tenhle. Jasně, realita je tam trochu naprd, ale ta virtuální je skvělá. Tolik možností a spousta věcí k vidění...
Hrozně se mi líbí všechny možné narážky na skutečné věci...třeba to, že se školy nachází na planetě Ludus...schola ludus, jak víme znamená škola hrou (Komenský), Parzival - artušovský rytíř bojující o svatý grál....nádhera. Tyhle drobnosti mě na knihách baví skoro nejvíce...
Vždycky mě mátlo, že všichni mluví stejným jazykem...i když je to světově rozšířená hra...nevím, jestli to nějak zařizuje ta simulace, nebo prostě v roce 2045 už všichni mluví anglicky...nevšimla jsem si, že by to tam někde bylo vysvětleno Smile
Bavily mě i ty hodně životopisné části, vyprávějící o Hallidayovi...jindy by se mi to možná zdálo nudné, ale tady ani omylem.
Hrozně se mi líbí, že můžeme být součástí OASIS i jako čtenáři. Pro nás funguje totiž na nejstarším grafickém systému na světě - představivosti. A já si to všecko představuji velice barvitě Smile Také si googlíte některé věci? Smile Já se třeba koukla na gameplay Joustu a zdá se mi to jako naprosto boží hra!!!
V momentě, kdy IOI kontaktovalo Parzivala a on se měl rozhodnout, zda jim prozradí polohu první brány - jak byste reagovali vy? Zaprodali byste se Sixerům, kdybyte podobně jako Wade neměli co ztratit (nemá rodinu etc.)
A ještě jedna věc, co mě teď napadá...jak v hlavě čtete jméno Aech? Very Happy Opravdu "eič" tak jak se to má číst? Very Happy
Tak to je prozatím vše. Věřím, že mě ještě napadnou další věci a že i vy přispějete svými postřehy a nemůžu se dočkat, čeho jste si povšimli a jak se vám čte a jestli jste si knihu zamilovali už teď Very Happy
A co říkáte na Horní pětku? Smile

Takže to vezmu postupně Very Happy
Souhlasím s tebou, je to strašně čtivý a to historické vyprávění, jak o Hallidayovi tak o Morrowi mě strašně bavilo ! Já si zatím googlila jenom filmy, protože to je moje velká láska, takže jsem chtěla vědět jestli je fakt neznám nebo si jenom nepamatuju název Very Happy A Ještřábí ženu jsem viděla a líbila se mi ! Very Happy Aeche vážně čtu EIČ, ale řekla bych že překladatel s tím měl problém protože občas to skloňování moc nezapadá k výslovnosti (víte jak to myslím Very Happy jestli ne, zeptej te se Very Happy)
Sixráči mě fakt se... štvou ! Very Happy Mám v osobě asi hluboko zakódovaný cit pro fair play Very Happy nezaprodala bych se už z principu Very Happy Zas na druhou stranu bych se asi spojila s Aechem, protože by byla větší pravděpodobnost výhry ! Very Happy Jsem užvaněná, nedokázala bych se s někým nepodělit Very Happy Zas na druhou stranu, oni se vlastně nikdo s nikým nezná, trpěla bych paranoiou, že jsou všichni od Sixterů Very Happy
OASIS je skvělý, trochu by mě děsilo to propadnutí virtuálnímu světu na úkor toho reálného. I když v jejich případě není o co stát. A já o sobě vím, že bych vážně propadla a stala by se ze mě půl tunová troska Very Happy
*Ellen*
*Ellen*

Poèet pøíspìvkù : 13

http://betweenpaperandmind.blogspot.cz

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Melinda (Admin) Wed Mar 11, 2015 12:54 pm

*Ellen*
Jsem hrozně ráda, že se ti to čte dobře a že tě tak dlouho netlačím do něčeho, co nakonec budeš číst s hroznou nechutí Very Happy To bych byla smutná Smile
Já právě googlila spíš ty hry, protože filmy nejsou až tak moje parketa. Neviděla jsem žádný zmíněný, možná jen kousek Monty Python Very Happy
Jestřábí žena - ten název mě pořád baví Very Happy
Aech je vskutku skloňován dost divně, už jsme to s holkama právě řešily Very Happy
Taky právě ctím fair play. Neumím lhát a to ani ve hře, ani normálně.. Very Happy A všechno dělám už jen z principu Very Happy Very Happy
No, ale Aech by se asi spojit s nikým nechtěl:D
Já bych byla paranoidní jen vůči lidem, co by se začali kamrádit až když by se mi začalo dařit Very Happy Protože do té doby by z přátelství s loserem jako byl Parzival (nebo já .D ) nikdo nic neměl Very Happy
Já bych byla jasná. Žila bych jen v OASIS, ani bych se nekoupala a žrala bych čokoládu a byla bych nechutná Very Happy Very Happy
Melinda (Admin)
Melinda (Admin)
Admin

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Eliška E. Jey Tue Mar 17, 2015 1:13 pm

Tady je tolik příspěvků a všechny jsou tak dlouhé, že jsem je nepřečetla všechny, ale ty, co jsem přečetla, jsou strašně super, protože se v nich vidím nebo se s nimi shoduji, a fakt vidím, že tenhle klub má smysl, že je to zkrátka skvělé. A jelikož moc nevím, od čeho se odpíchnout, když už je tady to fórum tak plné, odpovím na ty otázky, co Melinda pokládala hned na začátku.

Já jsem z knihy nadšená, opravdu jsem nečekala, že se mi to bude líbit tak moc. Zpočátku jsem si byla nejistá, když tam Wade pojmenovával všechny ty technické věci, bála jsem se, že to tak bude pořád a já si to nedokážu představit, ale nakonec se mi ulevilo, protože těch technických pojmů tam zase až tak moc nebylo. Pak mě ale opravdu bavilo popisování skutečného i toho virtuálního světa - zničená země poznamenaná energetickou krizí, ale zároveň barvitý svět OASIS nekonečných možností.
Až mě děsí, jak uvěřitelně je popsaná naše budoucnost. Trochu E. Clinea podezírám, že má stroj času, že byl v budoucnosti a že už nás jenom chystá na to, co přijde, protože pokud si já nějak dokážu představit možnou budoucnost, toto je až děsivě podobné. Zároveň bych si však hned zahrála OASIS - je to sice věc, která by mě vytáhla z reality, ale pokud bych žila ve stejném pochmurném světě, určitě bych byla nadšenou hráčkou OASIS, protože tam snad opravdu můžete všechno.
Jestli bych se zúčastnila Honu? Asi ano, ale pochybuju, že bych do toho byla zapálená tak jako Wade. Ale zase na druhou stranu - ve světě, kde je OASIS jedinou zábavou a únikem, možná bych svůj čas věnovala právě a jen tomu.
Rozhodně bych ale chtěla chodit do školy na Ludusu - interaktivní výuka, okamžité exkurze - proč tu ještě jsem?!

Odkazy na hudbu, filmy, komiksy a veškerou popkulturu 80. let totálně žeru. Je pravda, že spoustu z toho neznám (většinou všechny ty hry), ale zase když něco z toho znám a mám ráda, cítím naprosté souznění s postavami. Všechny filmy si okamžitě hledám na ČSFD a dávám do Chci vidět!, protože je prostě chci všechny vidět. A jelikož jsem nemocná, vidím to na zopakování si Star Wars, fakt jsem na to díky knize znova dostala chuť!

V poslední době jsem měla menší nechuť k YA knihám. Nevím, jestli tohle je vyloženě YA, ale vystupuje v tom jako hlavní postava teenager, tak posuzuji, že ano. Problémy s YA knihami jsem měla kvůli tomu, že mi v poslední době všechny přišly jako nereálné, povrchní příběhy, které mi vlastně už nemají co nabídnout. Ale RPO je něco neuvěřitelného! Přijde mi to jednak děsivě reálné, ale také nehorázně čtivé a vtipné a nápadité, moje představivost jede na plné obrátky. Autor si s tím příběhem a světem tak vyhrál - a to jsem stále v prvním levelu! Líbí se mi, že je vše promyšlené a vysvětlené, každá událost má logický důsledek, každá technika má svá pravidla, vše má své zákonitosti, vše mi dává smysl a doufám, že to tak zůstane až do konce. Zkrátka to autor nemá jen povrchně nadhozené, jak by se mu to hodilo pro příběh, ale má promyšlenou minulost, životopisy, souvislosti. Prostě jen žasnu, jak rychle se to čte!

Jak čtu jméno Aech? Než jsem se dočetla, že se to má číst jako [ejč], četla jsem to jako [ejk]. Pak jsem to chvíli zkoušela, jak ejč, ale nešlo mi to přes pusu, tak to i teď čtu jako EJK Very Happy Smile.

Ojoj, původně jsem si myslela, že nejsem schopna napsat takové slohy jako vy, ale já bych klidně i pokračovala! Very Happy

Sečteno, podtrženo - je to skvělé, nápadité, akční, ale i plné podnětů k zamyšlení. Nevěřím, že mě to stálo 39,- korun, tohle má cenu zlata!
Eliška E. Jey
Eliška E. Jey

Poèet pøíspìvkù : 7

http://knihomolcino.blogspot.cz

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Melinda (Admin) Tue Mar 17, 2015 7:36 pm

Eliška E. Jey
Vítej!! Smile V prvé řadě děkuji za tvá slova o naplnění smyslu klubu Smile Netušíš, jak moc pro mě pozitivní zpětná vazba znamená a jak neskutečně mě nakopává k tomu, abych něco dalšího organizovala a plánovala Smile

Předně jsem šíleně ráda, že jsi nadšená Smile Knihomola nic nepotěší tolik, než to, když jeho oblíbená a třeba méně známá kniha nachází další fanoušky Smile
Přesně...v RPO je té terminologie sice fúra, ale je to únosné právě díky neskutečné čtivosti a poctivě vykreslenému světu, který přitom dává obrovský prostor naší fantazii Smile

Také si myslím, že E.Cline není až tak daleko od pravdy s tou svojí vyzí. Konzumní společnost a celkově zacházení lidí s planetou a jejími zdroji nemůže vést k ničemu jinému, než k pěknému průšvihu...
Taky nevím, jestli bych byla tak oddaný gunter, předně nejsem ten typ, co by vynikal nějak zvlášť v jakékoli počítačové hře, ale s tím, jak vypadá ten svět bych též v OASIS asi nacházela jedinou útěchu a domov a měla spoustu času se zdokonalovat...
Školy na Ludusu jsou dokonalé. Vážně. Palec nahoru Smile
Líbí se mi tvoje zapálení k doplnění znalostí filmů zmíněných v knize!! Smile Taky asi mrknu na Jestřábí ženu! Very Happy

Ano, to je přesné. Žánr YA už začíná tak nějak vykrádat sám sebe, ale RPO to všechno posunuje úplně na jiný level ( Very Happy Very Happy see what I did there Wink Very Happy ). Přesně jak píšeš, všechno má svůj důsledek, všechno funguje na nějakém pevném základu. Žádné vytáčky když se to zrovna hodí, žádná stupidní rozhodnutí postav jen aby to bylo zajímavé.

Ejk se mi zdá také dobré! Very Happy Very Happy
No prosím!! Smile Dokonale sem zapadáš! Very Happy Mně bylo jasné, že budu k nezastavení, jakmile se o RPO začnu bavit Very Happy Každopádně díky, za tvou slohovku!!! Smile
Jsem ráda, že máš stejný názor jako já! Já jsem ráda, že jsem za knihu svého času dala 349 nebo kolik, těch peněz fakt nelituju, protože panebože....dokonalost je slabé slovo!

Melinda (Admin)
Melinda (Admin)
Admin

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Tereeeza Tue Mar 17, 2015 9:25 pm

Very Happy Very Happy Melinda a Jestřábí žena Very Happy To už je pomalu na změnu nicku Very Happy
Tereeeza
Tereeeza

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Eliška E. Jey Tue Mar 17, 2015 9:38 pm

Jó, a ještě jednu maličkost jsem zapomněla zmínit - napadá mě ale neustále během čtení a nedivila bych se, kdyby to tu na fóru zmínil už někdo přede mnou, ale z RPO by byl tak úžasný film! V hlavě si úplně představuji, jak by si filmaři vyhráli s vizuálním zobrazením reality a na druhé straně s OASIS. Kdyby to fakt natočili, skákala bych deset metrů do výšky radostí! Smile
Eliška E. Jey
Eliška E. Jey

Poèet pøíspìvkù : 7

http://knihomolcino.blogspot.cz

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Tereeeza Tue Mar 17, 2015 9:45 pm

To se tu tuším neprobíralo, každopádně film je plánován Smile
Jako na jednu stranu jsem pro, ono to lépe dokreslí všechno naráz, ale asi na druhou nechci, aby mi někdo zasáhnul do fantazie, budu k tomu trochu skeptická, ale pokud se to povede, proč ne Smile
Tereeeza
Tereeeza

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Melinda (Admin) Tue Mar 17, 2015 9:47 pm

Tereeeeza:
Asi to nechápu? Sad Very Happy pale lol!
Eliška E. Jey:
Ernest už scénář vlastně píše, mám dojem, že Warner Bros. dokonce už odkoupili práva, ale ještě se bohužel nic netočí. Ale byl by to splněný sen, v tom s tebou souhlasím! Very Happy Chtěla jsem téhle informaci věnovat článek, ale nemůžu to dál tajit, navíc to není takové tajemství Very Happy Very Happy
Melinda (Admin)
Melinda (Admin)
Admin

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Tereeeza Tue Mar 17, 2015 9:55 pm

Melinda:

Nic hrozného jsem tím nemyslela, jen, že jsi několikrát psala, jak tě ten název pobavil a myslela sis, že je to vymyšlený a v rámci fóra jsi to zmínila opravdu několikrát a teď zase, tak mě to taky pobavilo, jak o ní mluvíš a směješ se tomu Very Happy Very Happy
Tereeeza
Tereeeza

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Melinda (Admin) Tue Mar 17, 2015 10:04 pm

Tereeeza:
Je mi jasné, že nic zlého v tom není Very Happy Asi si to do přezdívky opravdu přidám Very Happy
Melinda (Admin)
Melinda (Admin)
Admin

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Sponsored content

Sponsored content

Návrat nahoru Goto down

Strana 1 z 2 1, 2  Next

- Similar topics